Super Smash Bros

Super Smash Bros är en serie fighting-spel publicerade av Nintendo. Det faktum att karaktärerna slåss mot varandra är dock den enda stora likheten som spelen i Super Smash Bros har gemensamt med andra spel i genren. I Super Smash Bros spelar man nämligen som någon av de många karaktärer som Nintendo genom åren har skapat i sina spel. Här kan man med andra ord låta storfavoriter som Mario från Super Mario och Link från Legend of Zelda slåss mot varandra en mot en, eller låta Pikachu från Pokemon, Samus från Metroid, Donkey Kong och prinsessan Peach mötas i en fight där alla står mot alla. Serien är med andra ord en slags crossover mellan Nintendos många spelfranchiser. Förutom de spelbara karaktärerna skiljer sig också Super Smash Bros från andra fighting-spel när det gäller målet med fighterna. Istället för att alla karaktärer har en hälsobar högst upp i skärmen som det som motståndare gäller att ta slut på, gäller det i Super Smash Bros att kasta, slå eller på annat sätt få sina motståndare utanför skärmen.Super_Smash_Bros._U_-_new_characters

Det finns för närvarande fem spel i serien. Det första, helt enkelt med titeln Super Smash Bros, släpptes år 1999 för Nintendo 64. Spelet hade en liten budget, och släpptes ursprungligen bara i Japan, men de nationella framgångarna gjorde att man satsade på att lansera spelet också i Europa och Nordamerika. Efter det första framgångsrika spelet följde Super Smash Bros Melee år 2001, som släpptes till Nintendo Gamecube och blev det bäst säljande spelet till den konsolen. Dess uppföljare, Super Smash Bros Brawl, släpptes till konsolen Nintendo Wii år 2008, och de två senaste spelen i serien, som släpptes samtidigt år 2014, var till konsolerna Nintendo Wii U och Nintendo 3DS. Spelet till Nintendo 3DS var den första versionen av spelet till en handhållen konsol.

Något som är A och O när man sätter sig ner för en lång spelsession med Super Smash Bros är att man har en bekväm soffa som man sitta länge i utan att den ger träsmak, och som är tillräckligt stor för att alla ens vänner får plats. På sleepo.se hittar du ett stort utbud av soffor som passar för alla tillfällen.