Gör ditt hem smart med datorspelsteknik

De tekniska framstegen inom tv- och datorspel har avancerat enormt sedan 80-talet och framstegen ser inte ut att avta. Det råder inga tvivel om att tekniken under de kommande åren kommer att bli ännu mer avancerad och häpnadsväckande. Denna utveckling kan du ha nytta av inte bara i datorspel, utan även i ditt hem och i privatlivet.

Spelar en viktig roll i att sprida ny teknik

Faktum är att teknik och spelutveckling går hand i hand. När innovativ teknik lanseras är spelutvecklare snabba med att implementera den för att förbättra spelupplevelsen. Detta underlättas av att spelare ständigt är öppna för att spela de mest avancerade spelen och testa teknikens gränser. Spelutvecklare är därför motiverade av att hela tiden förbättra spelens kvalitet med ny teknik. Med andra ord har spelutveckling en viktig roll i att sprida ny teknik och påverka andra branscher.

Här följer några av de främsta tekniska framstegen som går hand i hand med spelutveckling:

 • Röst- och ansiktsigenkänning.
 • Fotorealistisk grafikkvalitet.
 • Virtuell verklighet.
 • Cloud gaming.
 • Bärbar spelteknik.
 • Artificiell intelligens.

Artificiell intelligens tar spelbranschen med storm

Tv- och datorspel har utvecklats på många sätt de senaste decennierna. Vid första anblick finns det uppenbara skillnader i grafikkvalitet, 3D-animering och visuella effekter som får moderna spel att se helt fantastiska ut. Även om dessa tekniska framsteg är hur otroliga som helst finns det en ännu viktigare del som alla högkvalitativa spel innehåller – nämligen artificiell intelligens eller kort och gott AI som det också kallas för.

Den växande populariteten för artificiell intelligens har gjort den till en av de mest framgångsrika teknikerna i spel. Eftersom datorspelsbranschen är en av de mest lönsamma branscherna har det lett till att denna teknik fått betydande finansiering. Denna finansiering har i sin tur lett till att spel med artificiell intelligens stadigt ökar. Numera innehåller de flesta moderna spel någon form av artificiell intelligens och föga förvånande tillämpas tekniken även inom andra områden, inte minst för att skapa enheter för smarta hem. Fördelarna som erbjuds med artificiell intelligens är långt ifrån att bara vara begränsade till spelutveckling.

Gör din vardag smartare med artificiell intelligens

Vardagslivet kan göras effektivare med hjälp av artificiell intelligens och de bästa exemplen på det är smartphones, smarta bilar och smarta hem. Med hjälp av denna teknik kommer du att kunna spara energikostnader, öka säkerheten och få en helt annan känsla av trygghet. Titta på den kraftfulla hubben Athom Homey som ger dig tillgång till smarta funktioner genom att bara anslutas till Tibber-appen. Homey ger dig dels information från dina sensorer och låter dig styra termostater, lås och belysning direkt från mobilen. Den klarar av att kombinera alla vanliga typer av kommunikation som finns i smarta hem.

Homey är en klok investering eftersom du får bättre möjligheter att styra hemmets energiförbrukning via Tibbers smarta algoritmer. På sikt kommer du att få tillbaka pengarna genom att sänka dina energikostnader.

Kombinationen av att använda Homey och Tibber ger dig en tydlig överblick och kontroll över:

 • Termostat.
 • Temperatur.
 • Belysning.
 • Energiförbrukning.
 • Sensorer.

Kom igång redan idag genom att köpa Homey och ladda ner Tibber!