Så bra är nya Pokémon Sun and Moon

En av världens mest framgångsrika spelserier fyller 20 år och firar det bland annat med att släppa två nya upplagor: Pokémon Sun och Pokémon Moon. Så vad är det som skiljer sig mellan dessa två? Förutom det vanliga att vardera spel har fickmonster som inte finns i det andra så är det en annan nyhet: att det skiljer sig tolv timmar mellan spelen. För dig som har följt serien under alla dessa år kommer du se likheter, men det finns även nyheter som gör detta spel unikt från de andra.

Omgjord historia i spelet

I de föregående spelen så handlar det om att besegra bland annat gymtränare. Så fungerar det inte denna gång. I Pokémon Sun/Moon kommer du istället att genomgå så kallade Island Challenges där du genomgår Kahuna Tests och Captain Trials. Borta är de typiska fajterna mellan pokémon utan nu ger de dig uppdrag i form av att hitta en specifik pokémon, ingrediens eller att svara på kluriga frågor. Strider händer också ibland men sker mest ute i spelvärlden. Och varje ö har en specifik pokémon som du förutom att behöva fånga också behöver bygga upp en relation med för att kunna gå vidare i spelet.

Nytt rekord för Nintendo

Spelet utspelar sig på Hawaii men kallas för Alola vars klimat påverkar pokémon. Bland annat kan pokémon ta sig an en ny form som kallas ”alola form” för att anpassa sig till klimatet som påverkar deras förutsättningar. Denna serie släpptes i november 2016 och såldes snabbt i tio miljoner exemplar världen över – vilket är rekord för Nintendo. 1,9 miljoner exemplar av dessa såldes inom tre dagar i Japan. Detta trots att spelet läckte online tre dagar innan release. Sammanlagt har Pokémon-serien sålt över 279 miljoner exemplar under de 20 år som serien har funnits på marknaden vilket gör det till ett av de mest sålda spelen i världen.