Skylanders Imaginators, håller konceptet än?

Först kom Skylanders: Spyro’s Adventure. Sen följde snabbt Skylanders Giants, Skylanders Swap Force, Skylanders Trap Team och Skylanders Superchargers. För varje ny generation kommer en ny förmåga, ny portal och nya figurer. En dyr historia för föräldrar som har barn som är förtjusta i spelserien. Vad innehåller Skylanders Imaginators som skiljer från de föregående och är det tillräckligt för att punga ut för ännu ett startpaket? Vi reder ut begreppen och ger vår syn på saken ur både föräldrar och barnperspektiv. Och som ni kanske förstår så skiljer sig våra åsikter med största sannolikhet åt..

Nyheter i Skylanders Imaginators

Låt oss börja vår Recension: Skylanders Imaginators. Nyheterna i detta spelet är som vanligt ett par stycken. Konceptet bygger på att tillverkarna lyssnat på barnen och bjudit in dom att vara delaktiga i att skapa nya karaktärer. I startpaketet ingår en portal, två karaktärer samt en kristall som krävs för att skapa sina egna karaktärer. Kristallerna finns i de olika karaktärselementen: vatten, eld, luft o.s.v. Man kan bara skapa en karaktär med samma element som kristallen består av. Man kan sedan välja vilken sorts fighter, utseende och till och med dansrörelser m.m. som ens egna karaktär ska ha. Detta är den största nyheten som har lockat barnen att vilja ha även denna version.

Är det värt pengarna?

Som förälder, tycker jag att de tidigare generationerna av Skylanders har skiljt sig åt alldeles för lite för att det ska kännas värt att lägga så mycket pengar på varje generation. Varje spel kommer med en ny portal, vilket kräver att man måste köpa hela startpaketet för varje spel. En kostnad som ligger på runt sjuhundra kronor. Sen tillkommer alla figurer som man ”bara måste ha”… Dessutom krävs karaktärer från alla olika elementen för att kunna utnyttja spelet till fullo. För varje spel släpps drygt 30 nya karaktärer. Däremot måste jag säga att tillverkarna har tänkt till den här gången, och verkligen adderat något som ger en ny dimension. Och mina barn kan inte annat än hålla med till fullo.