The Legend of Zelda

Spelserien The Legend of Zelda tillhör en av de mest framgångsrika genom tiderna. Det är också den action-äventyrsserie som lanserats under längst tid. Det var epokgörande då det första spelet, The Legend of Zelda, lanserades i mitten på 1980-talet. Spelet var då avsett för spelkonsolen NES.

 

Spelets skapare
Skaparen till The Legend of Zelda Shigeru Miyamoto. En mycket erkänd och kunnig spelskapare som även ligger bakom den andra spelsuccén från Nintendo, Super Mario Bros.-spelen. Båda spelen är mycket framgångsrika storsäljare, för att inte säga bästsäljare, TV-spelen för Nintendo.

 

Huvudpersonerna i Zelda-spelen
De två huvudpersonerna i spelen är hjälten Link och prinsessan Zelda. Till motståndarsidan hör Ganondorf eller hans alter ego Ganon.

Link tillhör de mest kända TV-spelsfigurerna. Vanligen är han klädd i en grön tunika med en grön luva. Det intressanta med Link är att han kan återfödas som en annan person i de olika spelen. Dock har han alltid samma namn. Oftast känns han igen på det att han är vänsterhänt.The Legend of Zelda 11

Till Links huvudsakliga uppdrag hör att rädda Prinsessan Zelda då hon blivit tillfångatagen av den onde Ganondorf. Ganondorf eller hans andra jag Ganon, fångar in henne bara för att kunna stjäla de tre bitarna ur Trekraften. Själva symbolen för världens skapelse och tecknet för Hyrules kungafamilj. Något man måste vara i besittning av för att kunna styra över riket Hyrule. Det rike vari Zelda-serien oftast utspelas i. Link brukar i regel leta efter ett och använda ett svärd, kallat Master Sword. Utan det står han sig slätt i kampen mot ondskan. Det är nämligen endast det svärdet som kan skada den onde – Ganondorf/Ganon.

Prinsessan Zelda är den fiktiva prinsessan av landet Hyrule. Märkligt nog är prinsessan Zelda inte alltid en och samma person i alla spelen. Alla flickor i den Hylianska kungafamiljen får enligt traditionen namnet Zelda. likaså kraften att använda magi, vilken ärvs av prinsessorna. Zelda har i även antagit manlig gestalt för att skydda sig mot antagonisten Ganondorf. Det hände i det femte spelet The Legend of Zelda: Ocarina of Time, antar Zelda.