Assassin’s Creed

Assassin’s Creed är en serie spel i actiongenren skapade av Ubisoft, som bland annat har kommit ut till spelkonsoler som PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Microsoft Windows, OS X, Nintendo DS, Wii U och PlayStation Vita.

Spelserien består hittills av nio spel som följer seriens huvudsakliga handling, och elva spel som utgör sidospår eller en utökning av den huvudsakliga handlingen. Det första spelet i serien kom ut år 2007, och hette helt enkelt Assassin’s Creed. Här introducerades spelarna för den spelpremiss som skulle gälla i så gott som samtliga efterföljande spel, nämligen att spelets huvudkaraktär (som i det första och flera efterkommande spel heter Desmond Miles) genom en maskin som kallas Animus kan resa tillbaka i tiden och återuppleva sina förfäders minnen. Maskinen tillhör i det första spelet företaget Abstergo, som har tillfångatagit Desmond för att få tillgång till information som finns i hans förfäder Altaïr ibn-La’Ahads minnen. Spelaren får därför kontroll över Altaïr, som är en lönnmördare under det tredje korståget, och kämpar mot tempelriddarna.Assassin's_Creed_cover

I seriens andra del, Assassin’s Creed II, räddas Desmond från Abstergo av moderna lönnmördare, som har sin egen Animus. För att fortsätta kampen mot tempelriddarna i modern tid måste Desmond återigen återvända till sina förfäders minnen, men denna gång till Ezio Auditore i renässansens Italien. På detta sätt rör sig spelserien framåt genom historien, där den bland annat har gjort nedslag i det koloniala USA på 1700-talet, den franska revolutionen och det viktorianska England. Under 2016 kommer också en film att släppas, baserad på spelserien, då man får följa en lönnmördare under 1400-talets Spanien.

Om du håller på att utveckla ett spel som du tror kan bli lika framgångsrikt som Assassin’s Creed, men du behöver hjälp med att få ihop tillräckligt med kapital, kan crowdfunding vara ett alternativ. Crowdfunding innebär att man finansierar ett projekt genom små bidrag från många personer. Förutsättningen är med andra ord att du når ut till så många som möjligt, och för att göra det kan du behöva hjälp både med att skapa en hemsida som förmedlar ditt budskap, och med digital marknadsföring. Om du letar efter en webbyrå i Stockholm som kan hjälpa dig med allt detta, ska du vända dig till Wasabi Web.